Digitaidot kuntoon kurssin kuulumiset

2.8.2023

EKL Kymen piirin Digitaidot kuntoon järjestettiin Joutsenossa 19. - 20.5.2023.

Kurssipäivät saatiin toteutettua Joutsenon Työväentalolla ja opiskeltavaa riitti enemmän kuin aika antoi myöden. Kurssin opettajana toimi Julia Nurminen. Kurssille osallistui lopulta 11 henkeä Lappeenrannan, Imatran ja Joutsenon seudulta, vaikka viimehetkellä tulikin yksi peruutus.

Joutsenon Työväentalo tarjosi hyvät puitteet kurssin järjestämiseen ja tarjoiluiden nauttimiseen. Ensimmäisenä kurssipäivän lomassa nautimme lounaan Joutsenon satamassa toimivassa ravintolassa, jossa aurinkoisen perjantaipäivän suuri asiakasmäärä (yli 130 asiakasta) yllätti yrittäjän ja hän joutui sulkemaan kassan, kun opiskelijaryhmämme siirtyi nauttimaan pyödän antimista.

Kurssilla opettelimme perustaitoja ja tärkeitä asioista tietokoneen, puhelimen ja tabletin käytöstä. Jaoimme kokemuksia, vinkkejä ja kokeilimme käytänössä muutamia erityistoimintoja jolla mm. puhelimen kameraa voi käyttää apuna tiedon etsimisessä ja viraskielisten tekstien kääntämisessä.

Kurssille toivottiin jatkoa ja lisää käytännönläheistä harjoittelua. Seuraava toteutusta toivottiin vastavuoroisesti Kymenlaakson suuntaan, joka palvelisi hyvin Kymenlaakson alueen jäsenjärjestöjä.

VINKKI:
Värikkäillä avaimenperillä saat muistitikkujen sisällön hallintaan

Kuvat ja teksti - Tauno Lakkala